Читалищният театър на Брезник отново ще играе “Болница накрай света”, билетите ще се продават от 9 ноември

Читалищният театър “Леонид Суботинов” отново ще представи постановката “Болница накрай света”, написана от Христо Бойчев, съобщиха от брезнишкото народно читалище “Просвещение-1870″.

Пиесата е писана в края на 80-те години на миналия век. Сюжетът на пиесата ни отвежда в отделение за душевно болни. Въпреки, че звучи доста тъжно, това е една много абсурдна трагикокомедия, в която пациентите са характерните българи, борещи се за своя свят, свобода и пространство, чрез странни и необикновенни начини.

В ролите участие ще вземат местните актьори: Румен Александров, Милен Миланов, Димитър Ангелов, Дейвид Бисеров, Емил Любомиров, Пирина Пиринчева, Вяра Тодорова, Милена Цветанова, Магделена Георгиева, Виктория Александрова и Елиза Костадинова.

На 4 ноември читалищният театър изигра постановката пред брезнишката публика. За втори път този месец “Болница накрай света” ще бъде представена в Брезник. На 16 ноември (сряда) от 19:00 часа театър “Леонид Суботинов” ще изиграе пиесата. Билети ще се продават от 9 ноември на входа на читалищната библиотека.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...