Полицейски служители в Брезник и Трън почетоха граничния полицай Петър Бъчваров, загинал при охрана на българската граница

Полицейски служители в Районно управление-Брезник и Районно управление-Трън отдадоха почит на трагично загиналия граничен полицай Петър Бъчваров, предаде репортер на Zapadno.com.

Точно в 12 часа полицейски служители излязоха пред сградите на двете полицейски управления в градовете Брезник и Трън. С мълчание и включени сигнални светлини на полицейските автомобили те отдадоха почит към застреляния преди дни граничен полицай Петър Бъчваров.

На 7 ноември, около 20:35 часа неустановено лице стреля по съвместен наряд на Гранична полиция и военнослужещ, който изпълнява задълженията си по охрана на границата в района на елховското село Голям Дервент. В резултат на произведените изстрели служителят на Гранична полиция Петър Бъчваров е починал на място, а служителят от Министерство на отбраната е успял да се оттегли и не е пострадал. Незабавно към мястото на инцидента са насочени най-близките гранично полицейски наряди, припомнят от МВР.

Младши инспектор Петър Бъчваров ще бъде награден посмъртно с почетен знак на МВР.

Снимка: Божидар Пантев

Виж също...

Loading...