Пред полицейските управления в Брезник, Трън и другите общини в региона ще се отдаде почит на загиналия граничен полицай

Днес, 9 ноември, от 12:00 часа ще бъде отдадена почит на трагично загиналия граничен полицай. Отдаването на почит ще се случи с включени сирени на служебните автомобили пред сградите на районните управления в областта, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР-Перник.

На 7 ноември, около 20:35 часа неустановено лице стреля по съвместен наряд на Гранична полиция и военнослужещ, който изпълнява задълженията си по охрана на границата в района на село Голям Дервент. В резултат на произведените изстрели служителят на Гранична полиция Петър Бъчваров е починал на място, а служителят от Министерство на отбраната е успял да се оттегли и не е пострадал. Незабавно към мястото на инцидента са насочени най-близките гранично полицейски наряди, припомнят от МВР.

Петър Димитров Бъчваров е роден на 3 октомври 1990 година в Ямбол. Средното си образование завършва в Елхово през 2009 година, продължава образованието си в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Младши инспектор Бъчваров е постъпил на работа в системата на МВР през декември 2013 година. Преминал е през длъжностите полицай и старши полицай в група „Охрана на държавната граница“ към Гранично полицейско управление-Елхово към Регионална дирекция „Гранична полиция“. Младши инспектор Петър Бъчваров ще бъде награден посмъртно с почетен знак на МВР.

Кадър: СФСМВР

Виж също...

Loading...