Прогноза за времето: След сутрешните мъгли и намалени видимости по поречията и високите западни полета, ще бъде слънчево

Утрото на 9 ноември започва със сутрешни мъгли по поречията и високите западни полета. През деня времето ще бъде слънчево с максимални температури до 20 градуса, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури в страната са от 10 до 5 градуса, по Черноморието до 8 – 9 градуса. След сутрешните мъгли и намалени видимости в поречията и високите западни полета, ще бъде слънчево. Вятърът при земята ще бъде слаб от изток-североизток със скорости до 20 километра в час. По високите части на планините ще духат до умерени ветрове от север със скорости до 30 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 15 до 20 градуса, по Черноморското ни крайбрежие до 15 – 17 градуса.

Времето в Европа

Над Балканите въздушната маса се стабилизира и сутрешните мъгли ще бъдат често явление. Ако над източните територии от континента ще има повече слънце, то на запад дъждовни облаци от океана ще заемата западноеврпейските страни. По-съществени дъждове, придружени от силни ветрове ще валят над Франция и над Германия.

Времето през следващите дни

В сряда ще има сутрешни мъгли, а през деня ще бъде слънчево. В четвъртък и в петък времето ще бъде динамично, с бързо преминаващи облачни ситеми, от запад на изток, без валежи. Ще започне постепенно захлаждане. В събота и в неделя чувствително ще се понижат температурите с чести валежи, а по планините от сняг. Повече ще вали в западните и южните райони с очаквани количества до 20 – 30 литра на квадратен метър.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...