На сцената в Брезник ще се представи спектакъл на националния фолклорен ансамбъл “Филип Кутев”, който вече е изнасян в 7 града

Спектакълът “Звън и накит” на националния фолклорен ансамбъл „Филип Кутев“ ще бъде представен в Брезник, научи Zapadno.com.

Концертът „Звън и накит“ ще бъде изнесен на 15 ноември в народно читалище “Просвещение-1870” в град Брезник. Концертът ще бъде представен от солисти, хор и оркестър на ансамбъла с диригент Георги Андреев. Специално участие в спектакъла ще вземе гост солиста Петя Панева. Началото на концертната програма ще е от 18:00 часа.

Със спектакъла “Звън и накит” националният фолклорен ансамбъл “Филип Кутев” и гост солиста Петя Панева вече гастролира в Дупница, Кюстендил, Чепеларе, Смолян, Поморие, Несебър и Хасково.

Националният фолклорен ансамбъл “Филип Кутев” е създаден през 1951 година от знаменития български композитор Филип Кутев, чието име носи днес. Мисията на ансамбъла е да “превежда” на сценичен език огромното многообразие на традиционната българска фолклорна култура, представяйки я чрез автентични, обработени или съчинени на базата на фолклора песни, танци, инструментални пиеси, обреди и обичаи. С аранжиментите и авторските песни на Филип Кутев , както и с танците на Маргарита Дикова, се създава цяла една школа, залегнала в изкуството на фолклорните ансамбли в България, както и на сродните формации по света, пише в сайта на ансамбъла.

Снимка: национален фолклорен ансамбъл “Филип Кутев”

Виж също...

Loading...