Спешната помощ на Трън се е превърнала в поликлиника, тъй като в града работи само един общопрактикуващ лекар, на всичкото отгоре медиците получиха фалшив сигнал

През изминалата седмица екип на филиала за спешна медицинска помощ се е отзовал на фалшив сигнал, съобщи пред вестник “Съперник” директорът на Център спешна медицинска помощ-Перник доктор Валери Симеонова.

През седмицата от Трън е получено фалшиво повикване на спешния телефон. Сигналът е предаден на полицията. “Анализът, който правим в началото на седмицата за предходната показва, че 96 амбулаторни прегледа са извършили спешните медици в Трън само за една седмица, а са се отзовали на 47 повиквания. Това е над два пъти повече от предходната седмица. Анализирайки резултатите от свършената работа през изминалата седмица се налага изводът, че филиалът на Центъра за спешна медицинска помощ в Трън се е превърнал в поликлиника. Причината затова е, че в града работи само един общопрактикуващ лекар, който не смогва да прегледа всички хора. Освен това, общоизвестен факт е, че преобладаващото население в общината е ромско и повечето от хората нямат здравни осигуровки. Знам, че Общината в Трън полага усилия да намери още един общопрактикуващ лекар, но явно няма желаещи. Не знам кой трябва да помогне на тази погранична община, но повече от ясно е, че тя има нужда от помощ в намирането на още един личен лекар. Центърът за спешна медицинска помощ не е структуриран да бъде поликлиника. Един дежурен лекар не може да поеме всички болни от общината. По информация на нашите медици, пред кабинета напоследък има опашка от болни. Значи нещо трябва да се направи в Трън”, каза доктор Валери Симеонова.

Виж също...

Loading...