Катастрофа в центъра на Брезник: Брезничанин заспа на волана на лек автомобил и се удари в пътнически бус, пътниците са невредими, но е пострадала жена в колата

Пътнотранспортно произшествие е възникнало тази сутрин в центъра на град Брезник, предаде репортер на Zapadno.com.

Инцидентът се е случил около 7 часа, когато пътнически бус на пернишката фирма за обществен превоз “Кракра” е изпълнявал курс. В този момент лек автомобил се е ударил челно в пътническия бус. При катастрофата няма пострадали пътници в буса, който е с по-малко щети в сравнение с лекия автомобил, казаха за Zapadno.com от фирмата за превоз на пътници.

Причината за възникване на катастрофата е записване на шофьора на лекия автомобил, който тази нощ бил нощна смяна. В лекия автомобил до шофьора пътувала и жена, която е пострадала със счупен нос.

Към 10:15 часа от пресцентъра на Областна дирекция на МВР-Перник допълниха, че инцидентът е възникнал на кръстовището на улиците „Георги Ив. Бунджулов“ и „Елена Георгиева“ в града. Ударили са се пътнически микробус „Ивеко“, управляван от 65-годишен перничанин и лек автомобил „Ситроен“ с водач 51-годишен от град Брезник. Закарана за преглед в болницата е 39-годишна жена, пътничка в автомобила. По първоначални данни пострадалата е с фрактура на носа. Предстоят подробни прегледи и освидетелстване. В микробуса, който пътувал по направлението Перник – Брезник и няколко местни села е имало шестима пътници, които не са пострадали. Двамата водачи са изпробвани за алкохол с техническо средство и  резултатите им са отрицателни. Работата по случая продължава, поясниха от полицията.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...