Началникът на район Брезник към ВиК-Перник: Течът в село Видрица е отстранен, проблемът на улица “Владо Радославов” трябва да се разреши от друга фирма

Началникът на район Брезник към ВиК-Перник Димитър Димитров се свърза с информационния сайт Zapadno.com, за да каже какво е положението по два теча в град Брезник и брезнишкото село Видрица.

Припомняме, че в средата на месец октомври тази година чрез страниците на сайта хора от Брезник и Видрица се оплакаха, че от седмици не се отстраняват течове пред и в имотите им. Случаят в град Брезник е по-особен, тъй като теч от водопровода на улицата наводнява двора на къщата на улица “Владо Радославов” № 18. Течът във Видрица пък бликаше пред дома на Вилиан Борисов и жена му. Прочетете и вижте още по темата в публикацията: Течове в град Брезник и село Видрица притесняват местни жители, които със седмици очакват ремонт – ВИДЕО+СНИМКИ.

След няколкоседмични опити да бъдат получени отговори от ръководството на ВиК-Перник, на 9 ноември на телефона на Zapadno.com звънна началникът на експлоатационното звено на водопреносното дружество за Брезник Димитър Димитров. Той поясни, че въпросният теч на улица в село Видрица е отстранен на 24 октомври. По случая с теч на улица “Владо Радославов” № 18 в Брезник отношение има Община Брезник, тъй като за водопровода там имало гаранционен срок от фирмата-изпълнител, която го е ремонтирала, каза Димитров. Началникът на експлоатационното звено добави, че преди около месец е говорил с кмета на община Брезник по темата. Кметът е казал, че фирмата-изпълнител на ремонта на водопровода ще отстрани проблема.

Подалият сигнал за теч на улица в село Видрица Вилиан Борисов потвърди, че течът пред къщата, в която живеят с жена му, е отстранен. Той добави, че няколко дни след посещението на репортер на място, е пуснал жалба във ВиК-Перник. По улицата имало и друг теч, за който не е сигнализирал.

Потърсихме заместнник-кметът на община Брезник Иван Бъчваров за повече информация относно теча на улица “Владо Радославов” № 18 в града. Заместникът на кмета на Брезник каза, че ще се запознае със случая.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...