Министърът на вътрешните работи за издирвания Александър: Ще направим всичко възможно, за да намерим детето

Цяла нощ и в момента продължава издирването на 12-годишното момче. Действията стартираха веднага, след като вчера към 17:05 часа на телефон112 бащата подава сигнал за изчезването на детето. По негови данни двамата са били на разходка в планината Голо Бърдо, където Александър изведнъж се скрил от  погледа му. Той е високо около 150 сантиметра, облечено е със сив суитчър и сини дънки. Държи в себе си розова плюшена играчка. Момчето е със специфични потребности – викове и силен шум могат да го уплашат допълнително, споделят близките, цитирани от пресцентъра на МВР.

„Ще направим всичко възможно, за да намерим детето“, коментира министър Иван Демерджиев. Той уточни, че още през вчерашния ден са включени сили по издирването, чиято основна задача е претърсване на районите извън града, паралелно с това доброволците претърсват града. В издирването участва целият състав на Областна дирекция на МВР-Перник и Районна служба “Пожарна безопаност и защита на населението”-Перник, на терен са екипи на жандармерията, служители от Столичната дирекция на вътрешните работи, представители на Столична община и доброволци. Действията се координират от щаб, ръководен от директора на Областна дирекция на МВР-Перник старши комисар Павел Млеканов, Дронове с термокамери, военен хеликоптер и полицейски кучета също са включени в издирването на детето. Проверяват се всички налични камери за видеонаблюдение в Перник и региона, обхождат се населени места, горски и полски местности.

Всеки, който има допълнителна информация за Александър, може да помогне като подаде сигнал на телефон 112 или в най-близкото поделение на МВР.

Изчезналото дете е син на нотариус от град Брезник. Във Фейсбук е създадена и група в помощ на доброволците, които го търсят. Прочетете още по темата в публикацията: ИЗДИРВА СЕ! 12-годишният Александър, син на нотариус от Брезник, е изчезнал в Перник, създадоха Фейсбук група в помощ на търсенето.

В публикацията са използвани снимки от Община Перник и МВР

Виж също...

Loading...