Прогноза за времето: Днес валежите ще спират, но през следващата седмица се очаква ново захлаждане и първи сняг по високите полета на западните райони

В неделя валежите ще спират, а максималните температури ще бъдат от 10 до 16 градуса, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури в страната са от 9 до 4 градуса, по Черноморието до 10 – 11 градуса. Над страната ще има значителна облачност, по плътна над западните и над централните райони. В Западна и в Южна България ще превали дъжд, а в Рила и в Пирин, над 1500 метра височина, мокър сняг. Вятърът при земята ще бъде слаб от изток със скорости до 20 километра в час. По високите части на планините ще духат свежи ветрове от югоизток със скорости до 40 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 10 до 15 градуса, по Черноморското ни крайбрежие до 15 – 16 градуса.

Времето в Европа

Над Балканите въздушната маса ще се стабилизира, а мъглите и ниските облаци ще бъдат често явление. Над източните територии от континента ще има повече слънце. По-съществени дъждове, придружени от силни ветрове ще валят над северните части от Британските острови, над Скандинавието.

Времето през следващите дни

В неделя чувствително ще се понижат температурите валежите бързо ще спират, като повече слънце ще има в източните райони. В понеделник и във вторник мъглите ще бъдат често явление. Във вторник следобед ще има повече слънце. В сряда ще бъде ветровито с разкъсани облаци. В четвъртък ще от север ще се спуска по-студен и влажен въздух. Ще превалява дъжд. В петък ще се задържи дъждовно, с по-интензивни валежи в южните райони. В западните райони, по високите полета дъждът ще преминава в сняг.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...