Служител на реда от полицията за област Перник спечели наградата “Пътен полицай на 2022 година”

Националният конкурс „Пътен полицай на годината“ се провежда за 28-и път. По регламент право на участие в него имат младши автоконтрольори, като всяка Областна дирекция на МВР излъчва по един отбор, а дирекцията – домакин има право да сформира два. Тази година в състезанието участваха и сформирани дамски отбори. Участниците се състезаваха в дисциплините: Теоретичен изпит по специализирана подготовка; Оказване на първа долекарска помощ на пострадали при пътнотранспортно произшествие – теория и практика; Стрелба с пистолет; Майсторско управление на автомобил; Майсторско управление на мотоциклет, съобщиха от пресцентъра на МВР.

В индивидуалната дисциплина „Оказване на първа долекарска помощ“ най-добре се представи Николай Стойчев от Областна дирекция на МВР-Сливен, следван от Андрей Йорданов от Областна дирекция на МВР-Габрово и Румен Евтимов от Областна дирекция на МВР-Смолян.

Георги Соколов от Областна дирекция на МВР-Кюстендил завоюва първото място в дисциплината „Управление на автомобил“. Второто и третото място спечелиха участниците от Столична дирекция на вътрешните работи Андрей Йорданов и Мартин Пасков.

При мотоциклетите най-добро представяне направи Венко Велчев от Областна дирекция на МВР-Хасково. Негови подгласници станаха Румен Евтимов от Областна дирекция на МВР-Перник и Ангел Исаев от Областна дирекция на МВР-Велико Търново.

Най-добър резултат по „Теоретична подготовка“ показа Елизар Илиев от Областна дирекция на МВР-Габрово, следван от Румен Евтимов от Областна дирекция на МВР-Перник и Деница Господинова от Областна дирекция на МВР-Русе. Представителката на русенската областна дирекция бе най-точна в стрелбата с пистолет. На второ и трето място се класираха Марин Минков от Ямбол и Севдалин Шиков от Смолян.

При дамите най-добър резултат показаха представителките на Областна дирекция на МВР-Русе – Деница Господинова и Татяна Чобанова. Третата позиция зае Мелиса Халилова от Областна дирекция на МВР-Шумен.

Победителите получиха наградите си на официална церемония в столицата в присъствието на заместник-директора на Главна дирекция „Национална полиция“ старши комисар Борислав Муеров, началника на отдел пътна полиция в същата главна дирекция комисар Димитър Мичев, председателя на Съюза на българските автомобилисти Емил Панчев, зам.-председателя на Българския червен кръст доктор Надежда Тодоровска, директора на Изпълнителна агенция “Автомобилна администрация” Бойко Рановски, заместник-председателя на Държавна. агенция “Безопасност на движението по пътищата” Мария Лазарова, както и предходни ръководители на „Пътна полиция“.

Снимка: МВР – пресцентър

Виж също...

Loading...