Директорът на полицията за област Перник за издирването на 12-годишния Александър: Ще работим без да спираме докато не го открием

С пълна сила продължават оперативно-издирвателните и процесуално-следствени действия във връзка с изчезналия 12-годишен Александър Цветанов от град Перник, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР-Перник.

Под ръководствата на Областна дирекция на МВР-Перник и надзора на Окръжна прокуратура-Перник продължава издирването на 12-годишният Александър Цветанов. Той е висок около 150 сантиметра, облечен е с черна блузка с надпис, тъмно сини дънки и сиво шушляково яке. Обут е с маратонки „Адидас“ и носи със себе си розово плюшено мече.

През днешния ден са планирани нови мероприятия на базата на направен задълбочен анализ за свършеното до момента. Отново в издирването са включени всички служители от пернишката дирекция, пожарникари, представители на Столична дирекция на вътрешните работи, Жандармерия, Столична община, планински спасители и хиляди доброволци. Момчето е обявено за общодържавно издирване и всички служители на МВР са ангажирани с издирването му. Всякаква информация от граждани и представители на институции се проверява детайлно и би била полезна за неговото намиране.

В пълен обем се използват техническите средства, предвидени за работа в подобна ситуация. Дронове с термокамери продължават да работят на терен, както и планински спасители с кучета. Полицейските четириноги също не са спирали да издирват малкия Сашко. Всички налични камери за видеонаблюдение се проверяват непрекъснато, както и всеки един сигнал, подаден от граждани.

„Ще работим без да спираме докато не го открием“, заяви директорът на Областна дирекция на МВР-Перник старши комисар Павел Млеканов. Той благодари на всички, който участват в издирването, продължило вече три денонощия.

Zapadno.com припомня, че изчезналото дете е син на нотариус от град Брезник. Във Фейсбук е създадена и група в помощ на доброволците, които го търсят. Прочетете още по темата в публикацията: ИЗДИРВА СЕ! 12-годишният Александър, син на нотариус от Брезник, е изчезнал в Перник, създадоха Фейсбук група в помощ на търсенето.

Ако разполагате с информация, която може да помогне в откриването на детето, позвънете на спешния номер 112.

В публикацията са използвани снимки от архива на Zapadno.com и от Община Перник

Виж също...

Loading...