Доброволци се събират на площада в Брезник, откъдето ще се отправят към селата, за да търсят изчезналия Александър

Тази вечер доброволци ще се съберат на централния градски площад в град Брезник. Там ще бъде сформиран сборен пункт с доброволци, които искат да се включат в търсенето на 12-годишния Александър Цветанов по определени маршрути в Брезнишко и част от съседната община Трън, видя Zapadno.com.

Сборният пункт и обхода се организират от неправителствената организация Български студентски съюз. Доброволците първо ще се съберат на сборния пункт, където ще се определи локацията на всеки, включил се в търсенето. Желаещите да помогнат е препоръчително да бъдат облечени със светлоотразителни жилетки, фенери и заредени мобилни телефони. Местните ще водят със себе си хора, дошли от други райони, с цел да не се загубят пристигналите доброволци. Всеки, който може да помогне, трябва да бъде на площада тази вечер в 21:00 часа.

Късно тази вечер ще се претърсва по маршрури, които обхващат пътища от Брезник към: Ярославци, Завала, Видрица, Гърло, Билинци, Конска, Режанци, Брезнишки извор, Ребро, Лялинци, Бегуновци, Кошарево, Станьовци, Долна Секирна, Ковачевци, Батановци, Селищен дол, Ноевци, Гигинци и Еловдол. Това ще е втори сборен пункт, първи ще бъде в 18:30 часа в центъра на пернишкото село Мещица. Първият сборен пункт ще се отправи към различни точки в Брезнишко, Сливнишко, Пернишко и част от Софийско.

Подробности за вечерния обход може да прочетете в публикацията на Български студентски съюз-Перник:

Zapadno.com припомня, че изчезналото дете е син на нотариус от град Брезник. Във Фейсбук е създадена и група в помощ на доброволците, които го търсят. Прочетете още по темата в публикацията: ИЗДИРВА СЕ! 12-годишният Александър, син на нотариус от Брезник, е изчезнал в Перник, създадоха Фейсбук група в помощ на търсенето.

Ако разполагате с информация, която може да помогне в откриването на детето, позвънете на спешния номер 112.

В публикацията са използвани снимки от архива на Zapadno.com и от Община Перник

Виж също...

Loading...