Как се справят селата Кошарево, Бегуновци и Непразненци с водния режим, който беше въведен в началото на месеца

Водният режим в брезнишките села Кошарево, Бегуновци и Непразненци е променен с един час. Това каза за Zapadno.com началникът на район Безник към ВиК-Перник Димитър Димитров.

Водата в трите населени места се преустановявано от 8:00 до 20:00 часа, а не както беше – от 9:00 до 21:00 часа. Началникът на ВиК-Брезник е провел разговори с кметските наместници на селата и поради по-кратката продължителност на деня е променен графика за спирането и пускането на водата. На този етап няма нужда от доставяне на водоноска за селата. Припомняме, че в началото на месец ноември със заповед на кмет на община Брезник бе въведен воден режим в селата Кошарево, Бегуновци и Непразненци. Прочетете още по темата в публикацията: Воден режим в Брезнишко: В няколко села ще имат вода в определено време, поради засушаване и намалял дебит на водоизточниците.

На хората в село Кошарево не им е приятно, че е въведен режим на водата. Но въпреки това местните се справят със запасяване с вода за часовете, когато тя е преустановена, поясни кметският наместник Ана Гигова.

В село Бегуновци хората негодуват, поради въведения режим на водата. Местните жители имат алтернативен водоизточник – стара чешма, изградена през 1921 година. Водата от нея е изворна и чешмата винаги тече. Хората се запасяват с вода от нея, когато е необходимо, каза кметският наместник Станко Пергелов.

Оплаквания заради водния режим в село Непразненци няма. Хората нямат обществена чешма, на която могат да разчитат за вода по всяко време, каза кметският наместник Бойка Петрова.

Надеждата на хората от трите села е скоро да започнат дъждове, чрез които да се напълнят водоизточниците им.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...