Община Брезник ще се опита да се сдобие с нов автомобил за доставяне на топъл обяд чрез кандидатстване по целева програма

Общинските съветници на Брезник одобриха кандидатстване на Община Брезник с проектно предложение по целева програма “Патронажна мобилност за доставка на топъл обяд”, която се финансира от фонд “Социална закрила”, предаде репортер на Zapadno.com.

Фонд “Социална закрила” е обявил процедура, чрез която се дава възможност на общинските администрации да кандидатстват за нови неупотребявани лекотоварни автомобили за разнос на храна до потребители на социални услуги. Допустими кандидати са Общини, които управляват Домашен социален патронаж и предоставят топъл обяд по “Програма за храни и основно материално подпомагане 2021 – 2027”. В община Брезник домашният социален патронаж се е утвърдил като една от най-важните публични функции, посочва кметът на Брезник в докладната до общинските съветници. Финансирането от фонд “Социална закрила” е до 36 000 лева с ДДС, но има и изискване за съфинансиране от общинските администрации с минимум 10 % от общия бюджет.

На редовно заседание, което се проведе на 28 октомври, съветниците гласуваха с 12 гласа “за” общинската администрация да кандидатства, но и да се осигури 15 % съфинансиране за закупуване на автомобила, след като Общината бъде одобрена. Крайният срок, до който Община Брезник може кандидатства за автомобила е до 25 ноември.

Виж също...

Loading...