Сряда започва с мъгли и облаци в поречията и по Черноморието, по-късно от запад ще се заоблачава, валежи ще има в северозападните райони

Утрото в сряда, 16 ноември, започва с мъгли и облаци в поречията и по Черноморието. По-късно през деня от запад ще се заоблачи, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури в страната са от 8 до 3 градуса, по Черноморието до 9 градуса, а в западните райони от 1 до 4 градуса. Денят ще започне с облаци и мъгли в поречията и по Черноморието. По-късно облаци от запад ще обхващат страната. През нощта, срещу четвъртък, в северозападните райони ще завали дъжд. Вятърът при земята ще бъде слаб от запад със скорости до 20 километра в час. По високите части на планините ще духат умерени ветрове от запад със скорости до 35 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 13 до 18 градуса, по Черноморското ни крайбрежие до 15 – 17 градуса.

Времето в Европа

Над Балканите от запад ще се пренася по-хладен и влажен въздух. Над източните територии от континента ще има повече слънце. По-съществени дъждове, придружени от силни ветрове ще валят над западните територии от Европа и над Скандинавието.

Времето през следващите дни

В четвъртък ще от север-северозапад ще се спуска по-студен и влажен въздух. Ще превалява дъжд. В петък ще се задържи дъждовно, с по-интензивни валежи в южните райони. В западните райони, по високите полета дъждът ще преминава в сняг.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...