В четвъртък над страната ще се установи дъждовно време, очаква се и захлаждане

В четвъртък, 17 ноември, ще има захлаждане в страната. В някои части се очакват съществени валежи, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури в страната са от 11 до 8 градуса, по Черноморието до 11 градуса, а в западните райони от 3 до 8 градуса. Над страната ще се установи дъждовно време. Предиобед ще превалява в западната половина от страната. По-късно, в следобедните часове, валежните зони ще достигнат до Черноморието. По-съществени валежи, с количества до 15 – 20 литра на квадратен метър, се очакват в района на Плевен и по южното Черноморие. В планините, над 2000 метра ще вали мокър сняг. През нощта, срещу петък, дъждовете ще спират. Вятърът при земята ще бъде слаб до умерен от запад със скорости до 30 километра в час. По високите части на планините ще духат свежи до засилени ветрове от северозапад със скорости до 40 – 50 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 11 до 16 градуса, по Черноморското ни крайбрежие – 16 – 18 градуса.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...