Екип на предаването “Туризъм.БГ” посети музея в Брезник, където засне изложбата на облекла отпреди 100 и повече години

Екипът на седмичното телевизионно предаване на БНТ 1 „Туризъм.БГ” посети Общински исторически музей-Брезник, съобщи за Zapadno.com Ваня Василева от музейната институция.

По-рано днес режисьорът на предаването Мишо Ланджев, репортерът Благой Бойчев и още телевизионни работници зад кадър, са посетили музея на Брезник. Посещението им е било изненадващо за Ваня Василева, която с усмивка посрещнала гостите от “Туризъм.БГ”.

Телевизионният екип е на обиколка в Брезнишко, която включва местни забележителности като Църногорския манастир над село Гигинци, храм-кладенецът “Пусто Гърло” край село Гърло и музея в Брезник, където се съхранява и представя историята на региона. В изложбена сграда “Военен клуб” камерата на предаването заснела експозицията на градски облекла отпреди 100 и повече години. Изложбата бе реализирана по проекта „Традиция и модерност: ревю-изложба на градско облекло в Брезник от края на ХІХ-средата на ХХ век” и се реализира с финансовата подкрепа по Договора за сътрудничество между Община Брезник и “Асарел Инвестмънт” ЕАД. Проектът включваше и модно дефиле, което се състоя на 21 септември тази година. Прочетете и вижте още по темата в публикациите: Ретро дефиле в Брезник: Красиви брезничанки и манекенки показаха градското облекло отпреди 100 години и повече – СНИМКИ и Невиждан спектакъл в Брезник: Ретро дефилето показа как са се обличали брезничани през XIX и XX век – ВИДЕО.

За изложбата и музея е разказала чаровната Ваня Василева. Тя предложила на екипа да включи в репортажа от музея песен от брезничанина Стоян Миленков, който е основоположник на рапа в музиката. Негова песен е използвана в друго предаване на държавната телевизия – “Олтарите на България”. Телевизионният екип е останал с много добри впечатления от гостуването в музея на Брезник и се е отправил с положителни емоции към Трънско, където снимките за предстоящ брой продължават.

Предаването “Туризъм.БГ” се излъчва всяка събота от 11:00 часа по БНТ 1.

Снимка: Ваня Василева

Виж също...

Loading...