Молитва за намирането на Александър ще бъде отправена от брезнишкия храм “Свети Георги Победоносец”

Обща молитва за намирането на 12-годишния Александър Цветанов ще бъде отправена в храм “Свети Георги Победоносец” в град Брезник, предаде репортер на Zapadno.com.

В 17:30 часа в храма отец Михаил ще отслужи литургия и отправи акатист (в християнското богослужение това е песнопение, свързано с усилена молитва, при което вярващите стоят прави). “Господ казва: “Аз съм пътят, и истината, и животът”. Тъй като седем дена изминаха, откакто изчезна малкият Сашо, ние няма как да не сме съпричастни. Скръбта изпълва и нашите сърца, и тревогата за здравето и намирането на детето. Решихме да изкажем съпричастност с една молитва. Да помолим Господа и Неговата майка Света Богородица с един акатист по-скоро да се намери детенцето и да се върне здраво и невредимо в семейството”, каза отец Михаил.

Всички брезничани и гости на Брезник могат да вземат участие в общата молитва, чрез която да се подпомогне намирането на детето.

Zapadno.com припомня, че изчезналото дете е син на нотариус от град Брезник. Във Фейсбук е създадена и група в помощ на доброволците, които го търсят. Прочетете още по темата в публикацията: ИЗДИРВА СЕ! 12-годишният Александър, син на нотариус от Брезник, е изчезнал в Перник, създадоха Фейсбук група в помощ на търсенето.

Ако разполагате с информация, която може да помогне в откриването на детето, позвънете на спешния номер 112.

Виж също...

Loading...