Шефът на минния инвеститор в Брезник получи най-голямата бизнес награда в България, връчи му я вицепрезидента Илияна Йотова

Титлите „Мистър и Мисис Икономика“, които списание „Икономика“ и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България присъждат всяка година на изявени лица от бизнеса в страната ни, през 2022 година отиват при Димитър Цоцорков и Зарина Генчева, предаде репортер на Zapadno.com.

„Мисис Икономика“ Зарина Генчева е управляващият директор на „Метрореклама“ („Моушън Артс“ ООД), а „Мистър Икономика“ Димитър Цоцорков е председател на Надзорния съвет на „Асарел-Медет“ АД.

Вицепрезидентът Илияна Йотова връчи голямата награда „Мистър Икономика“ и в тази връзка пресцентърът на президентството уточни, че Димитър Цоцорков ръководи надзорния съвет на първата, най-голяма и водеща българска минна компания за открит добив и обогатяване на медни руди „Асарел-Медет“ АД. В приветствието си вицепрезидентът констатира: „Въпреки кризите, които следват една след друга – икономическа, социална, политическа, въпреки всички трудности, с които се сблъсква всекидневно, българският бизнес бележи много добри резултати. Благодаря ви, че развивате българската икономика и създавате работни места.“

Освен председател на Надзорния съвет на “Асарел-Медет” Димитър Цоцорков е и изпълнителен директор на “Асарел-Инвестмънт”. Това е инвестиционното дружество, което развива нови проекти на групата, включително проектът в Брезник, управляван от дъщерната им компания “Трейс Рисорсиз”.

„Димитър Цоцорков посвети отличието на покойния си баща проф. д-р Лъчезар Цоцорков и на целия екип на компанията. Той поздрави всички номинирани за това признание и посочи колко важни за страната ни са успехите на българския бизнес в тези времена на глобална несигурност.“ – съобщава “Трейс Рисорсиз” във Фейсбук.

По-рано тази година Димитър Цоцорков стана първият българин и първият мениджър на минна компания в света с награда за принос към устойчивото развитие SDG Pioneer на Глобалния договор на ООН в Ню Йорк.

Снимка: КРИБ

Виж също...

Loading...