419 души са загинали, а 6 995 са ранените при тежки катастрофи в страната от началото на годината до края на месец октомври

Агенция „Пътна инфраструктура“ ще участва в Световния ден за възпоминание на жертвите от пътнотранспортни произшествия – 20 ноември. В неделя всички знаци с възможност за дистанционно изменение ще бъдат с призив към шофьорите да карат внимателно и разумно, защото безопасността при пътуването е най-важна, съобщиха от Агенция “Пътна инфраструктура”.

Мотото на кампанията и тази година е „ПОМНИМ! ПОДКРЕПЯМЕ! ДЕЙСТВАМЕ!“. По призива на Генералната асамблея на Организацията на обединените нации всяка трета неделя на ноември светът отдава почит на изгубилите живота си при пътни инциденти. През 2021 година при 6 080 тежки катастрофи са загинали 561 и са ранени 7 609 човека. До края на октомври тази година са възникнали 5 491 тежки пътни инциденти с 419 загинали и 6 995 ранени.

От Агенция „Пътна инфраструктура“ апелират всички шофьори да подготвят автомобилите си за движение при зимни условия, да не го отлагат за първите минусови температури и да следят за доброто техническо състояние на превозното средство. Нека да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат внимателно, със съобразена скорост, да спазват правилата за движение, необходимата дистанция и да не предприемат рискови изпреварвания.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...