Доброволец, открил Александър Цветанов: Респект към детето, но е оцеляло само, той е боец – ВИДЕО

Намереният 12-годишният Александър Цветанов, който е син на нотариуса в Брезник Александър Цветанов, е открит от парапланеристи от клуб по делта и парапланеризъм “Перник” в планината Голо Бърдо. Те се включили като доброволци в акцията и от първия ден на търсенето са на терен. Детето е открито в дере, стана ясно по време на извънредна пресконференция на Профилакториума в Перник.

Издирваното дете беше открито по-рано днес в гориста местност в “Респект към детето, но е оцеляло само. Ние просто му помогнахме да се прибере. Той е боец, да знаете. Не правете конспирации, не правете спекулации. Пари никой не иска. Никой не е излязъл за парите. Ние съм тук от първата нощ”, каза един от доброволците-парапланеристи, открили детето. Първото нещо, което Александър е поискал от своите спасители, е вода.

“5 секунди стоях и гледах, и не можах да повярвам. В момента, в който видях, че си пое въздух и мръдна… Имаше едно момче близо до мен, извиках го. Свалихме му мокрите дрехи, завихме го, възможно да го стоплим най-много”, каза друг доброволец.

При откриването 12-годишният Александър е бил изтощен, мръсен и гладен. По външния му вид си е личало, че детето се е движило. След намирането му той е транспортиран с линейка в болницата “Пирогов” в София.

Албена Стоилова от Окръжна прокуратура-Перник каза, че досъдебното производство по случая продължава. “Именно това ще бъде задачата на разследването – да установи дали е насилствено държано, дали появяването му има някаква връзка с обявената от бащата парична награда”, каза Албена Стоилова.

Директорът на Областна дирекция на МВР-Перник старши комисар Павел Млеканов благодари на всички, които помогнаха за намирането на детето. Той благодари и на медиите за отразяването на информацията по случая.

Вижте във видеото какво още казаха доброволци, директорът на Областна дирекция на МВР-Перник и кметът на Перник:

Виж също...

Loading...