Неделният ден ни посреща с превалявания в западните, южните и централните райони на страната, над 2000 метра ще вали мокър сняг

В неделя времето ще бъде дъждовно, с по-интензивни валежи в югозападните райони, в планините над 2000 метра валежите ще са от мокър сняг, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури в страната са от 12 до 7 градуса, по Черноморието до 12 – 13 градуса. Над страната ще има значителна облачност, с превалявания в западните и централните райони. Късно следобед и през нощта валежните зони ще достигат и Черноморието. По-интензивни валежи се очакват над западните и над южните части от страната. Вятърът при земята ще бъде слаб до умерен от югоизток със скорости до 25 километра в час. По високите части на планините ще духат свежи до силни ветрове от югозапад със скорости до 65 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 9 до 16 градуса, по Черноморското ни крайбрежие – 18 – 20 градуса.

Времето в Европа

Над Балканите от запад ще продължава да се пренася по-хладен и влажен въздух. Нов Средиземноморски циклон ще достига до Балканските страни и ще донесе у нас нови валежи от дъжд. Дъждове, придружени от силни ветрове ще валят над западноевропейските страни, в централните територии и по Централното Средиземноморие, където ще се вихрят циклони, които през следващите дни ще достигат и до Балканите.

Времето през следващите дни

В понеделник дъждовете ще продължават като в западните райони, по високите полета и в планините дъждът ще преминава в сняг. Във вторник временно дъждовете ще спират. В сряда и в четвъртък се очакват нови валежи от дъжд, по планините и в западните полета мокър сняг, без да се образува трайнй снежна покривка. В четвъртък валежите постепенно ще спират. В петък ще превалява дъжд в Северна България. Дневните температури в крайните южни райони ще достигат едва 9 – 10 градуса.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...