Дъждовете ще продължават и в първия ден на новата седмица, в някои части на страната дъждът ще преминава в сняг

В понеделник дъждовете ще продължават като в западните райони, по високите полета и в планините дъждът ще преминава в сняг, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури в страната са от 15 до 9 градуса, в западните полета 6 – 7 градуса, а по Черноморието достигат до 13 градуса. Над страната ще има значителна облачност, с превалявания в цялата страна. Късно следобед и през нощта валежите от запад на изток ще спират. В планинските райони, на височина над 2000 метра, ще мали мокър и тежък сняг. По-интензивни валежи се очакват над източните и над южните части от страната. Вятърът при земята ще бъде слаб до умерен от запад-северозапад със скорости до 25 километра в час. По високите части на планините ще духат свежи до силни ветрове от югозапад със скорости до 65 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 9 до 16 градуса, по Черноморското ни крайбрежие – 18 – 20 градуса.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...