Момче с корени от Трънско спечели 3 златни медала на един от най-престижните ученически турнири в света – ВИДЕО

Голям успех за България на един от най-престижните ученически турнири в света за комуникации и знания в престижния университет Йеил в Съединените щати. 13-годишният Кристиян Гълъбов от София спечели три златни медала, а нашият отбор се качи на върха веднъж и взе сребро в различни категории на финала наречен “Турнирът на шампионите” (Tournament of Champions Yale university), който е част от надпреварата Световна Ученическа Купа (World Scholar’s Cup Global) и се проведе от 11-ти до 16-ти ноември, пише сайтът за българите в Калифорния bulgarica.com.

13-годишното момче е с корени от Трънско, откъдето са неговите баба и дядо. Той е внук на Иванка и Любен Гълъбови, съобщи в земляческата Фейсбук група “Трън и Трънско” общинският съветник в Общински съвет-Трън Ташко Минков.

В интервю за bulgarica.com Кристиян Гълъбов споделя, че успехът се дължи на отборната работа и усилената подготовка на българския отбор. “Това, което ни сплотява е историята. Кара ни да се гордеем, дава ни самочувствие и когато сме там знаем, че трябва да направим нашите сънародници, нашите родители, хората които представяме горди”, споделя младото момче.

Вижте във видеото на bulgarica.com какво още каза Кристиян Гълъбов:

Виж също...

Loading...