3 вакантни длъжности за пожарната команда на област Перник са обявени със заповед на главния секретар на МВР П. Тодоров

Конкурс за назначаване на държавна служба в Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”-Перник е обявен със заповед на главния секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров, предаде репортер на Zapadno.com.

Заповедта е издадена на 16 ноември тази година и чрез нея са обявени 3 вакантни длъжности за регионалната дирекция на пожарните. Две от длъжностите са за водач на специален автомобил ІІ – І степен, той и пожарникар, а третата е за водач на подемно-транспортни машини.

Кандидатите за участие в конкурса трябва да са дееспособни физически лица, които отговарят на определени изисквания. Сред изискванията към кандидатите е да не са осъждани за умишлено престъпление от общ характер, независимо от реабилитацията и да не са осъждани за умишлено престъпление от общ характер, независимо от реабилитацията.

Освен определените изисквания са разписани и специфични такива, като например кандидатите да не са навършили 41 години към датата на обявяване на конкурса. Това изискване не се прилага за кандидатите, които са бивши държавни служители на МВР, заемали длъжности по Закона за Министерство на вътрешните работи, или настоящи служители в силовото ведомство.

Конкурсът ще се проведе на няколко етапа – изследване на физическата годност, психологично изследване и заключително интервю.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...