Кметските наместници в Трънско получиха полезни практически съвети за действие в ситуации по време на обучение в Районния съд

На 18 ноември, в сградата на Районен съд-Трън се е провело регионално обучение на съдебни служители, организирано съвместно с Националния институт на правосъдието. Темата на обучението е била „Теоретични и практични аспекти в работата на връчителя на съдебни книжа. Работа с модул „Управление“ в ЕИСС“, съобщиха от съда в Трън.

На обучението са присъствали кметските наместници в община Трън. Целта на обучението е била участниците да бъдат запознати с актуалната нормативна уредба относно статута на заеманата от тях длъжност и правилата за изпълнение на задълженията им като елемент от бързото и ефективно правосъдие, както и да получат полезни практически съвети за действие в различни ситуации, типични за ежедневната им работа.

Обучението е било представено в два модула с лектори съдията в Районен съд-Радомир Росен Александров и началникът служба „Връчване на призовки и съдебни книжа“ при Софийския районен съд Мария Пенева.

Снимка: Районен съд-Трън

Виж също...

Loading...