На 23 ноември се очакват нови валежи от дъжд, а по планините и западните полета те ще бъдат от мокър сняг, температурите ще бъдат в широки граници

В сряда се очакват нови валежи от дъжд, по планините и в западните полета мокър сняг, без да се образува трайна снежна покривка, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури в страната са от 9 до 4 градуса, в западните райони и в Тракия до 4 – 5 градуса, а по Черноморието до 10 – 13 градуса. Предиобед над Западна и над Източна България ще превалява дъжд, по високите плета в западните райони дъжд и сняг. Следобед ще вали дъжд главно по Черноморието. облачността над страната ще се задържи значителна.

Вятърът при земята ще бъде слаб до умерен от юг-югозапад със скорости до 30 километра в час. По високите части на планините ще духат свежи до силни ветрове от югозапад със скорости до 65 километра в час. Максималните температури ще бъдат в широки граници – от 9 до 16 градуса, в крайните южни райони до 18 – 20 градуса, а в Западна България до 7 – 8 градуса. По Черноморското ни крайбрежие температурите ще достигат до 14 – 16 градуса.

Времето в Европа

Над Балканите от запад ще продължава да се пренася по-хладен и влажен въздух. Нов Средиземноморски циклон ще достига до Балканските страни и ще донесе у нас нови валежи от дъжд, по-интензивни в южните и в централните северни части от страната. Дъждове, придружени от силни ветрове ще валят по Атлантическото крайбрежие и на изток над Украйна. По Централното Средиземноморие ще се вихрят циклони, които един след друг през следващите дни ще достигат и до Балканите, а през втората половина от седмицата студен въздух от северозапад ще обхване Балканите и ще прекъсне циклогенеза над Средиземноморието. Темхературите у нас, в населените места ще се задържат със стойности от 8 до 13 деления от термометъра.

Времето през следващите дни

В четвъртък се очакват отново валежи от дъжд, по планините и в западните полета мокър сняг, без да се образува трайна снежна покривка. Постепенно валежите ще спират. В петък ще превалява дъжд и сняг в Северна България. Дневните температури в крайните южни райони ще достигат едва 9 – 10 градуса.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...