Общинските съветници на Трън трябва да вземат важно решение, свързано с преместването на Общинска служба по земеделие-Трън

Преместването на Общинската служба по земеделие в град Трън ще бъде една от темите, които местните общински съветници ще разглеждат на редовно заседание, което ще се проведе тази седмица, предаде репортер на Zapadno.com.

На сесията, която е насрочена за 24 ноември, общинските съветници на Трън трябва да вземат решение по докладна от кмета на общината, свързана с безвъзмездно предоставяне на право на управление върху част от недвижим имот, който е публична общинска собственост. Имотът се намира на улица „Александър Стамболийски“ № 27 в град Трън и е част от триетажна сграда.

“В общинска администрация Трън постъпи настоятелно искане от Министъра на земеделието за предоставяне на имот – общинска собственост, който да обезпечи дейността на Общинска служба по земеделие гр.Трън. В момента службата ползва част от сграда – държавна собственост, като в същата се помещава и Районното полицейско управление. С оглед освобождаването на работни помещения за нуждите на полицията, е необходимо ОСЗ да напусне предоставените им офиси. На територията на общината има регистрирани около 300 земеделски стопани, които ползват услугите на службата по земеделие. С цел продължаване на дейността й и осъществяването на безпроблемно административно обслужване на земеделците, Община Трън може да предостави подходящи помещения с добри работни условия”, пише кметът на Трън Цветислава Цветкова до общинските съветници. За казуса с преместването на Общинска служба по земеделие-Трън читателите на Zapadno.com се запознаха в поредица от публикации през пролетта на тази година. Прочетете още по темата в публикациите: Земеделската служба на Трън ще остане в града, но ще се премести в друга сграда, поради необходимост от ремонт на полицията и Казусът с местенето на Службата по земеделие в Трън е започнал преди няколко години, но предлаганите места се оказали неподходящи.

На 24 ноември местните избраници трябва да решат дали дават съгласие частта от недвижимия имот да бъде безвъзмездно предоставена за управление на Министерство на земеделието за срок от 10 години. Ако бъде разрешено това, тази част от имота ще се използва от Общинска служба по земеделие-Трън за административните нужди на звеното.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...