Пето издание на “Скришен фолклор”, в което са включени умотворения от Брезнишко и Трънско, беше представено от Симеон Мильов

Петото издание книгата “Скришен фолклор” от етнолога Симеон Мильов беше представено в Регионален исторически музей-Перник. В петата книга са поместени нови умотворения от Граово (Брезник и Перник), Мрака (Радомирско), Знеполе (Трънско) и Краище в Трънско, предаде репортер на Zapadno.com.

Kнигата “Скришен фолклор” е отпечатана със знак, отбелязващ за нецензурно съдържание. Издадена от столичното издателство “Ерове”. Художествено оформление е на Виктория Видевска, а рецензията е от доцент Ирена Бокова. Книгата излиза в 216 страници и вече може да бъде закупена.

Първото издание на “Скришен фолклор” излиза от печат през 1992 година след петнадесетгодишен теренен труд.

Симеон Мильов е роден в Батановци на 18-ти февруари 1947 година. Основно образование е завършил в родния град, тогава село, след което завършва Техникума по фина механика и оптика в София. По-късно учи в Института за културно-просветни кадри в Благоевград през 1969 година. Завършва и история в Софийския университет “Свети Климент Охридски” през 1978 година. Работил е като учител по история, директор, музеен работник, читалищен секретар, радиопрограмен ръководител и сценарист на телевизионни филми за предаването “Атлас” на БНТ. Има издани самостоятелни книги, работил е и като директор на Общински исторически музей-Брезник.

Снимка: Силвия Нотева

Виж също...

Loading...