Общинската служба по земеделие в Трън ще дели един покрив с предприятието “Трънска гора” и Центъра за обществена подкрепа

Част от недвижим имот в град Трън, който е публична общинска собственост, ще бъде безвъзмездно предоставена за управление на Министерство на земеделието за срок от 10 години. Това се случва след като на 24 ноември Общински съвет-Трън е приел решение, с което дава съгласието си за безвъзмездното предоставяне, предаде репортер на Zapadno.com.

За нуждите на Общинска служба по земеделие-Трън ще се предостави имот с обща застроена площ 65 квадратни метра. Имотът представлява една преходна стая с площ 35 квадратни метра и три стаи с площ по 10 квадратни метра. Те се намират в в югоизточната част на първи етаж от триетажната сграда на улица “Александър Стамболийски“ № 27. В тази сграда се помещават общинското предприятие “Трънска гора” и Център за обществена подкрепа “Дъга”.

От протокола от провелото се на 24 ноември редовно заседание на Общински съвет-Трън става ясно, че решението е прието с 9 гласа “за”. Предстои кметът на Трън да сключи договор за безвъзмездно право на управление за срок от 10 години с министъра на земеделието.

За казуса с преместването на Общинска служба по земеделие-Трън читателите на Zapadno.com се запознаха в поредица от публикации през пролетта на тази година. Прочетете още по темата в публикациите: Земеделската служба на Трън ще остане в града, но ще се премести в друга сграда, поради необходимост от ремонт на полицията и Казусът с местенето на Службата по земеделие в Трън е започнал преди няколко години, но предлаганите места се оказали неподходящи.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...