Общинският маскараден фестивал “Сурова Брезник ‘2023” се предвижда да се проведе на 21 януари, подготовката за местните сурвакарски празници също стартира

Вече е ясна датата за провеждането на общинския маскараден фестивал “Сурова Брезник ‘2023”, предаде репортер на Zapadno.com.

21 януари 2023 година е датата, която Община Брезник е определила за провеждане на фестивала. “Следващата седмица имаме работна среща с читалищните секретари, на която ще уточнява местна “Сурова” и общинският маскараден фестивал”, сподели заместник-кметът на община Брезник Мария Добревска.

Надеждата на организаторите е през 2023 година да няма никакви ограничения и събитието да се проведе, тъй като през последните 2 години фестивалът в Брезник бе преустановен. Причината за временното спиране на празника беше коронавирусната пандемия, поради която бяха наложени редица ограничения, включително забрана за струпване на много хора на едно място.

Последното издание на общинския фестивал в Брезник се проведе през януари 2020 година и събра хиляди зрители и стотици участници.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...