За лечението на Емил Виденов от Брезник, който пострада при катастрофа в Перник, ще се отпуснат хиляда лева еднократна финансова помощ

С 1 000 лева еднократна финансова помощ ще бъде подпомогнато лечението на Емил Виденов от Брезник, който пострада при катастрофа в Перник през месец май тази година. Решението за отпускане на еднократната финансова помощ беше взето от Общински съвет-Брезник на провелото се на 25 ноември редовно заседание, предаде репортер на Zapadno.com.

Молбата за отпускане на помощта е от бащата на момчето, което половин година след пътнотранспортното произшествие, продължава да се възстановява. При гласуване на докладната за отпускане на средствата директорът на брезнишкото средно училище “Васил Левски” Лина Симеонова добави, че Емил е в самостоятелна форма на обучение и състоянието му все още не е добро. Освен това на момчето му предстои операция, а за възстановяването му семейството трябва да закупува лекарства, които са скъпоструващи.

Предложението за сумата от 1 000 лева беше направено от директора на гимназията в Брезник Лина Симеонова. Средствата ще се вземат от параграф 42-14, който е за отпускане на обезщетения и помощи по решение на Общинския съвет.

На заседанието беше решено да се отпуснат еднократни финансови помощи за още двама жители на община Брезник, от които единият е 11-годишно дете. За детето ще се отпуснат 900 лева, а за другия жител на общината – 600 лева еднократна финансова помощ.

Виж също...

Loading...