В понеделник над страната ще се задържи облачно с превалявания от дъжд и сняг, температурите ще бъдат между 2 и 9 градуса

В понеделник над страната ще има превалявания от дъжд, а по планините мокър сняг, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури в страната са от 5 до 0 градуса, в Добруджа от минус 1 – минус 2 градуса, а по Черноморието до 4 – 5 градуса. Над страната ще се задържи облачно с превалявания от дъжд. По-съществени валежи се очакват в западните и източните райони. По високите западни полета и в Предбалкана дъждът временно ще преминава в сняг. До вторник в населените места от северозападните райони очакваната снежна покривка ще е до 1 – 2 сантиметра, а в Предбалкана до 3 – 4 сантиметра. Бързо ще се топи.

Вятърът при земята ще бъде слаб от североизток със скорости до 20 километра в час. По високите части на планините ще духат умерени ветрове от север със скорости до 30 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 2 до 8 градуса, по Черноморското ни крайбрежие – до 8 – 9 градуса.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...