Неравномерното разпределение на аптеките в област Перник и други проблеми бяха представени пред местни и държавни институции от региона

Аптечна карта на област Перник бе приета на днешното заседание в Областна администрация- Перник. На председателствената от заместник-областния управител Илинка Никифорова среща присъстваха представители на Общините, Районна здравноосигурителна каса-Перник, Регионална фармацевтична колегия, Регионална колегия на Българска асоциация на помощник-фармацевтите, съобщиха от Областна администрация-Перник.

Експертът в Регионална здравна инспекция-Перник Севдалина Стоядинова представи синтезирана информация относно аптечната карта като акцентира върху неравномерното разпределение на аптеките в областта, необходимостта от по-голям брой магистър-фармацевти, липсата на денонощна аптека в областния град, както и отдалечеността на някои населени места до най-близката аптека.

Аптечната карта е основа на бъдещи съвместни действия на институциите и държавата с цел подобряване снабдяване на населението с медикаменти и оптимизиране на аптечната мрежа в област Перник.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...