Представители на 6 читалища в Брезнишко и Трън посетиха Западните покрайнини за обмяна на опит – СНИМКИ

Представители на читалища от област Перник посетиха Западните покрайнини в Република Сърбия, предаде репортер на Zapadno.com.

В края на миналата седмица, на 25 и 26 ноември, представители на читалища от Брезнишко, Трън и още 3 общини в област Перник, са гостували в Босилеград. Там те са обменили опит и добри практики. Посещението се организира съвместно между Регионалния експертно-консултантски и информационен център „Читалища”-Перник и народно читалище “Просвета-1909” в пернишкия квартал “Църква”. Участие в двудневното посещение са взели представители на читалищата в брезнишките села Сопица, Велковци, Ноевци, Кошарево и Долна Секирна, както и от град Трън.

В Босилеград групата е била посрещната от кореспондента на БТА за района Александър Димитров и председателя на Културно-информационен център “Босилеград” Иван Николов. Там читалищните представители са били запознати със съдбата на българите в Западните покрайнини, изпълнявани проекти и други теми. Групата от област Перник е посетила и паметника на Васил Левски в Босилеград, поясниха за Zapadno.com от Регионалният експертно-консултантски и информационен център „Читалища”.

Разгледайте още снимки от посещението в Босилеградско:

Снимки: Регионален експертно-консултантски и информационен център „Читалища”-Перник

Виж също...

Loading...