Във вторник, 29 ноември, ще има валежи от дъжд и мокър сняг в някои части на страната, времето леко ще се затопли

Във вторник се очакват дъждове в източната половина от страната. В западните райони температурите ще достигат до 5 – 6 градуса, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури в страната са от 6 до 2 градуса, в западните райони от минус 1 до 0 градуса, по Черноморието до 5 – 6 градуса. Над страната ще бъде дъждовно. Предиобед ще превалява в централните и в източните райони, като в Предбалкана и в планините ще вали мокър сняг. Образувалата се снежна покривка в населените места от близо до планините, от 2 до 4 сантиметра бързо ще се топи. Ще се затопля. Следобед ще превалава в западната половина от страната, като постепенно валежите ще спират, най-късно в югозападните райони, ще се задържи облачно.

Вятърът при земята ще бъде умерен до свеж от изток със скорости до 40 километра в час. По високите части на планините ще духат засилени ветрове от югоизток със скорости до 60 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 6 до 12 градуса, в западните райони до 5 – 6 градуса, а по Черноморското ни крайбрежие до 12 градуса.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...