Служебното правителство отпусна над 8 600 лева по бюджетите на Брезник и Трън за допълнителни възнаграждения на директори в образованието

Общо 8 612 лева допълнителни средства са одобрени по бюджетите на Общините Брезник и Трън от служебното правителство. Решението за отпускането на средствата е взето на провелото се на 23 ноември правителствено заседание, предаде репортер на Zapadno.com.

Средствата са за допълнителни възнаграждения за постигнати резултати от труд на директори на общински детски градини, училища и центрове за подкрепа за личностно развитие. Те ще бъдат изплатени в зависимост от получения брой точки при оценяването от комисиите в регионалните управления на образованието и съгласно Наредбата за нормиране и заплащане на труда, поясниха от правителствената информационна служба.

За Община Брезник са одобрени общо 5 132 лева, а за Община Трън – 3 480 лева. Допълнителните средства се предоставят по бюджетите на общинските администрации от централния бюджет под формата на обща субсидия за делегираните от държавата дейности.

Снимка: Министерски съвет

Виж също...

Loading...