В последния ден на ноември ще е дъждовно с максимални температури от 5 до 12 градуса, в началото на декември над страната ще премине топла вълна

В сряда, 30 ноември, ще вали дъжд и сняг главно в източните и в западните райони. Температурите няма да превишават 8 – 10 градуса в традиционно най-топлите места, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури в страната са от 6 до 1 градуса, по Черноморието до 7 – 8 градуса. Над страната ще бъде облачно и дъждовно. През деня ще превалява в западните и в източните райони, като в Рила и в Пирин ще вали мокър сняг. Следобед и през нощта валежите в югозападните райони ще се усилват, а на изток ще спират.

Вятърът при земята ще бъде свеж от изток със скорости до 40 километра в час. По високите части на планините ще духат засилени ветрове от юг-югоизток със скорости до 60 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 5 до 10 градуса, а по Черноморското ни крайбрежие до 11 – 12 градуса.

Времето в Европа

Над Балканите хладният и влажен въздух отстъпва пред по-топъл от югоизток. У нас валежи от дъжд и сняг ще има по високите западни полета и над планините, като в населените места бързо снежната покривка ще се топи. Дъждове, придружени от силни ветрове ще валят над страните около Северно море и в Южна Испания. Валежи от дъжд се очакват и над Западните Балкани.

Времето през следващите дни

В четвъртък ще бъде облачно с ниски облаци и мъгли в поречията, валежите, предимно от дъжд в южната половина от страната и в Добруджа ще свършват, ще се затопли. В петък от запад на изток ще премине бързо топла вълна с мъгли и превалявания в Рила и в Пирин. В събота за кратко ще има слънчеви часове и бързо ще се заоблачи. В неделя от запад се задават нови дъждове, по планините сняг.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...