Трън черпи вода от над 40-годишни помпи, които често аварират

Само в един, от заложените в капиталовите дейности на ОбщинаТрън за тази година обекти, не са приключили ремонтните дейности – това е спортната зала, пише вестник “Съперник“.

“Там имаме още довършителни дейности, но сме в срок с договора. За тази година бяхме заложили 20 обекта по програмата за капиталовите дейности като имаме и обекти с преходни разплащания от миналата 2021 година. Всичко успяхме да довършим. Имаме и малко довършителни работи по поддържане, защото малко по-късно ни дойдоха парите за него. Там имаме подписан договор, по който работата ще стартира тази седмица. Имаме по този договор да изкърпим дупки в 6 населени места, което ще ни отнеме не повече от 5-6 дни и съм сигурна, че ще се справим, с оглед на синоптичната прогноза за ноември”, каза пред печатното издание кметът на община Трън.

Според кмета на Трън в момента отголямо значение за пограничния град е реализирането на проекта за напорния водопровод. “Очакваме да бъдем подпомогнати финансово за ремонта на около 800 метра напорен водопровод от помпената станция в село Банкя до преходния резервоар. Изготвили сме всички необходими документи за финансиране от ПУДОС. Наскоро получихме от там писма да представим още някои допълнителни документи, които в по-голямата част трябва да ни подаде ВиК-Перник, за да може ние да ги представимна ПУДОС. В този проект е заложен ремонт на помпената станция в село Банкя. Ще бъдат закупени помпи за нея, тъй като сегашните са на над 40 години и са много амортизирани, поради което често аварират, а и бяха наводнени сериозно при наводнението преди около 2 години. С реализирането на този проект ще решим проблемите с водоснабдяването на град Трън за много години напред”, категорична е Цветислава Цветкова.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...