Деца на загинали полицаи и пожарникари от област Перник и още 20 региона на страната бяха посрещнати с коледно празненство в МВР

Деца от цялата страна пристигнаха днес в София по покана на ръководството на Министерството на вътрешните работи. Поводът беше традиционното за благотворителната кампания на МВР коледно празненство, чието провеждане бе възобновено след двегодишно принудително прекъсване заради пандемията, съобщиха от пресцентъра на силовото ведомство.

В навечерието на най-семейния празник министър Иван Демерджиев, заместник-министрите Венцислав Катинов и Моника Димитрова-Бийчър, главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров, директорите на Главна дирекция “Национална полиция”, ГДБОП, Главна дирекция “Гранична полиция” и Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” – главните комисари Атанас Илков, Калин Стоянов, Росица Димитрова и Александър Джартов, както и ръководители на административни дирекции в МВР посрещнаха децата и техните майки на празничен обяд.

„Знайте, че въпреки тежката загуба, имате голямо семейство в МВР, което държи на вас. Вие сте наши деца и винаги ще ви подкрепяме“, обърна се към момичетата и момчетата министър Демерджиев.

През 2022 година националната благотворителна кампания на МВР подкрепя 74 деца. За коледните празници всяко от тях получи по 1000 лева от набраните по сметката на инициативата средства. Финансовата подкрепа е възможна благодарение на всички дарители, които засвидетелстват своята ангажираност с SMS-и, обаждания и дарения, и на служителите на МВР, даряващи ежемесечно средства от заплатите си.

Успоредно със събирането на средства кампанията успя да изгради дългогодишни партньорства. Верен приятел и поддръжник на кампанията на МВР още от самото ѝ начало е Тодор Белчев – председател на Съвета на директорите на „Видеолукс холдинг“. „Заслужавате повече внимание от обществото. Нашият знак на подкрепа към всички вас са осигурените от „Технополис“ и „Практикер“ подаръци и  ваучери на стойност 1 200 лева“, зарадва той децата.

В 19-ата за благотворителната кампания година участват деца от София и областите Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Монтана, Пазарджик, Перник, Пловдив, Разград, Сливен, Смолян, София, Стара Загора, Търговище, Хасково и Шумен. Въпреки тежката загуба, някои от тях избраха да продължат по стъпките на своите родители и се обучават в Академията на МВР. Други, подпомагани през годините от кампанията – вече пораснали, са в редиците на МВР и работят в името на една по-сигурна България.

Националната благотворителна кампания за подпомагане на децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР се провежда целогодишно под патронажа на министъра на вътрешните работи. Средствата се набират чрез изпращане на SMS на номер 1866 за абонатите на А1, Yettel и Vivacom или чрез гласово обаждане на 090051866 за абонатите на Vivacom. Цената на краткото съобщение е 1 лев (без ДДС), а на гласовото обаждане – 0.99 лева (без ДДС). Средства могат да се превеждат и по единната банкова сметка с IBAN: BG71 BNBG 9661 3000 1462 01, BIC: BNBG BGSD, Българска Народна Банка, Централно управление. Натрупаните суми се разпределят между семействата на пострадали и загинали по време на изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР.

Снимка: МВР – пресцентър

Виж също...

Loading...