Времето ще бъде облачно и в сряда, но слабо ще се повишат температурите, затопляне се очаква и през следващите дни

В сряда ще бъде облачно и мъгливо, със слабо повишение на температурите, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури в страната са от 7 до 2 градуса. Предиобед ще бъде облачно и мъгливо, с временни разкъсвания в центраните части от Дуваската равнина и в Добруджа. Ще се затопли. Следобед облаците бързо от запад на изток ще се увеличават. През нощта в района на Видин ще превали дъжд.

Вятърът при земята ще бъде слаб от югоизток със скорости до 20 километра в час. По високите части на планините ще духат умерени ветрове от югозапад със скорости до 30 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 8 до 12 градуса, а по Черноморското ни крайбрежие – до 11 градуса.

Времето в Европа

Над Балканите от юг се пренася топъл и сух въздух, който ще обхване и нашата страна. Над България ще се задържи облачно и мъгливо в ниските места, а по планините ще има повече слънце. Дъждове, придружени от силни ветрове ще валят над страните около Северно море, в Прибалтика и на юг над Западното и над Централното Средиземноморие.

Времето през следващите дни

В четвъртък в западните райони ще вали дъжд, а в Рила и в Пирин сняг. В петък ще бъде облачно, ветровито, в населените места на север от планините, чувствително ще се затопли с температури до 13 – 14 градуса.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...