Деца и родители от Брезник ще зарадват потребителите на Домашния социален патронаж с подаръци, които ще се изработват в детската градина

В навечерието на коледните празници детска градина “Брезица” ще зарадва потребителите на Домашния социален патронаж в Брезник. Тази година няма да се проведе традиционен коледен базар на детската градина, тъй като предвидените за такава инициатива предмети, ще се подарят на нуждаещи се хора от общината, предаде репортер на Zapadno.com.

От 1 до 24 декември в детската градина се провежда инициативата “Коледно вълшебство”. Всяка група с деца си има коледен календар. “Всеки ден имат да вършат някакво предизвикателство. Другата седмица, заедно с родителите, ще се проведат коледни вълшебни работилнички. В тях ще се изработват коледни предмети и ще се месят дребни коледни сладки. Всичко това ще се опакова и ще се направи по най-красивият начин”, сподели за Zapadno.com директорът на детската градина Емилия Алексова.

Детското заведение и Домашния социален патронаж в Брезник са се разбрали в дните преди Коледа, когато на всичките 70 потребители на социалната услуга се разнася храна, да се подаряват изработените от деца и родители коледни предмети и сладки. “Решихме по този начин да зарадваме хората. Правили сме базари, носили сме подаръци и в двата дома за възрастни хора и сега взехме решението тази година да направим това”, поясни още директорът на детска градина “Брезица”.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...