Преобразени спирки в Горна Мелна са дело на съавтор за книга на селото и родолюбива жена – СНИМКИ

Двете автобусни спирки в трънското село Горна Мелна са преобразени в патриотичен вид. Обновяването е извършено от съавтора на книга за селото Иван Захариев и родолюбивата българка Ели, предаде репортер на Zapadno.com.

Спирките са преобразени миналата година. Първоначално била обновена едната от двете спирки, като инициативата подел Иван Захариев, а неговият син му помогнал. Впоследствие друг човек пременил втората спирка с цветове на българския трибагреник. “Това е едно момиче, казва се Ели. Нейният съпруг идва на лов в Горна Мелна. Когато той е на лов тя решава да направи това нещо. Видяла е това, което аз съм направил. Явно я е впечатливо това нещо. Навесът беше изоставен и тя реши да го обнови, да направи трикольора. Вътре е сложила една хубава снимка на капитан Симо Соколов, когато той отива във Врабча. Сложила е и част от неговата биография. Отляво я има песента за Симо Соколов”, разказа Иван Захариев. Той отбеляза, че е бил впечатлен от знанията на Ели за капитан Симо Соколов. Възрастният човек описа жената и нейния съпруг като родолюбиво семейство.

На спирката, която Иван Захариев обновил с помощта на сина си, са поместени снимки и карта на махалите в село Горна Мелна. Място е отделено и за Васил Левски и капитан Симо Соколов.

От години до населеното място няма редовна автобусна линия. Общественият транспорт се осъществява от частна фирма за превози, която изпраща бус след повикване по телефона.

Фотографии на автобусните спирки са заснети от Първан Иванчев, който няма родствена връзка със селото, но е свързан с него. Работил е дълги години в полицията в Трън и от 1980 година е бил квартален полицай за района на селищата около Горна Мелна.

Разгледайте снимки от преобразените спирки в село Горна Мелна:

Снимки: Първан Иванчев

Виж също...

Loading...