Първо в Zapadno.com! Трафикант на мигранти в Трънско е осъден на 8 месеца лишаване от свобода, опитал да прекара десетки бежанци

Каналджия, превозвал нелегални бежанци през община Трън, получи присъда, предаде репортер на Zapadno.com.

Трафикантът е установен да превозва мигранти на 10 октомври тази година при проверка на пътя Трън – Брезник. Проверката е била извършена в отсечката между трънското село Неделково и град Брезник. В превозно средство са установени близо 60 бежанци. Мъжът е бил привлечен като обвиняем по случая, за който читателите на Zapadno.com научиха първи още преди 2 месеца. Прочетете още по темата в публикацията: Първо в Zapadno.com! По пътя между Трън и Брезник граничани полицаи попаднаха на бус с мигранти.

Обвиняемият е признат за виновен с определение на Районен съд-Трън за това, че е превозвал мигранти. Наказанието, което е получил обвиняемият е 8 месеца лишаване от свобода. Делото по случая е приключено, поясниха за Zapadno.com от прокуратурата.

В продължение на 2 месеца от Главна дирекция “Гранична полиция” не успяха да отговорят на въпросите на Zapadno.com по темата със заловения каналджия, превозвал десетки мигранти през Трънско.

Припомняме, че в средата на месец ноември тази година в община Трън бяха задържани двама души, които се опитали да прекарат през страната ни около 20 нелегални мигранти.

Преминаването на нелегални мигранти през пограничната община беше една от темите, които представители на местната власт и полиция в Трън коментираха с прокуратурата в началото на месец декември.

Снимка: pixabay.com

Виж също...

Loading...