Трънска спържа, тениски с трънски диалектни думи, декорации и други изложиха на коледния базар в Трън – ВИДЕО+СНИМКИ

Първият коледен базар в град Трън отвори врати с разнообразни артикули на местни производители, институции и гостуващи такива. Базарът се провежда пред народно читалище “Гюрга Пинджурова-1895”, което съдейства с маси, мушами и музика за събитието, предаде репортер на Zapadno.com.

Във формата на кръг щандовете са подредени на градския площад, където от сутринта звучат коледни мелодии и български народни песни. Сред участниците са Център за социална рехабилитация и интеграция-Кресна, Център за обществена подкрепа “Дъга”, детска градина “Ален мак”, средно училище “Гео Милев”, Център за социална рехабилитация и интеграция-Трън, народно читалище “Гюрга Пинджурова-1895”, сладкотека “Ждрелото”, ферма “Беатрис” от село Глоговица, Ивет и Асияна с техните майки от Трън, Ралица Бучинска от село Ярловци, Евгения Георгиева и други.

Трънска спържа, заешко месо в буркан, домашно вино, коледни украшения, картини върху керемиди, тениски с трънски диалектни думи, сиропи, торти, сладка, баница, магнитчета със забележителности и светицата Петка и още множество артикули са изложени на първия коледен базар.

На щанда на децата Ивет и Асияна, и техните майки, се предлага собствения произведения и такива от “Бусинската сръчкотилница” в село Бусинци. Ивет и Асияна, заедно с майките си, са изработили сувенири, свещници от чаши за вино, ароматни сапуни и други. Освен с усмивки всеки клиент беше изпратен от тях с късметче, написано в малък свитък. Майките и децата им правят отскоро такива произведения, като амбицията им е да продължават и да участват в други тематични базари в града.

Вижте във видеото на Zapadno.com как изглежда коледния базар в Трън:

Разгледайте снимки от коледния базар:

Виж също...

Loading...