Неделята ще бъдат ветровита с южен вятър, а по високите части ще духат бурни ветрове със скорости до 100 километра в час

В неделя времето ще бъде ветровито с дъждове в Тракия и в Добруджа, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури в страната са от 11 до 8 градуса, по Черноморието до 12 градуса. През целия ден ще бъде ветровито със значителна облачност и валежи в южните и източни райони. В Рила и в Пирин ще вали дъжд и сняг.

Вятърът при земята ще бъде засилен от юг със скорости до 50 километра в час. По високите части на планините ще духат силни до бурни ветрове от югозапад със скорости до 80 – 100 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 12 до 18 градуса, на север от планините до 20 – 24 градуса, а по Черноморското ни крайбрежие – до 19 градуса.

Времето в Европа

Над Балканите от юг се пренася топъл и сух въздух, който ще обхване и нашата страна. Над България ще се задържи облачно и мъгливо в ниските места, а по планините ще има повече слънце с вятър от юг. Дъждове, придружени от силни ветрове ще валят над Италия и над Западните Балкани. Дъжд и сняг ще вали в Русия и в Северна Украйна.

Времето през следващите дни

В неделя ще бъде ветровито като в южните части и над Добруджа ще превалява дъжд. По-интенизвни валежи с количества се очакват в района на Сандански и в Източните Родопи. В понеделник вятърът ще отслабне. Ще превалява дъжд по Черноморското ни крайбрежие. Във вторник следобед в Дунавската равнина ще превали за кратко сняг. В сряда постепенно ще се затопли с облаци от югозапад. В четвъртък в низините ще има мъгли и ниски облаци, а по планините ще има слънчеви часове.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...