Трънчанката Борислава Цонева изработва тениски с трънски диалектни думи и картини със значението им

Да рисуваш от сърце е най-големият дар, който един творец може да получи в живота. Това се случва и на трънчанката Борислава Цонева, която работи в местното народно читалище “Гюрга Пинджурова-1895”. На първия коледен базар в града тя показа нещо ново и оригинално, предаде репортер на Zapadno.com.

Борислава Цонева е позната сред трънчани като ръководител на курса по изобразително изкуство към читалището. Освен да учи децата и младежите на изящния занаят, трънчанката изработва различни като форма и техника произведения. Отскоро тя прави оригинални тениски с трънски диалектни думи и картини със значението им. “Изцяло моя е идеята за тези тениски. В трънските форуми много често спорят за трънски думи и реших да направя такива тениски с по-известни трънски думи”, сподели Борислава Цонева.

Една тениска изработва за около 2 часа. Изработва се с текстилни бои и задължително се обработват термично. Могат да се перат до 30 градуса. Размерите са L и XL, но всеки може да си поръча конкретен размер и изобразяване на трънска диалектна дума.

Борислава Цонева се занимава с изкуство от малка. Като дете за известен период от време е посещавала курс по изобразително изкуство при Ирена Терзийска в Трън. За техники и нови знания си помага с гледане на клипчета в интернет. “Когато има човек желание всичко е възможно”, сподели още тя.

Виж също...

Loading...