Читалището на село Долна Секирна с награда за традиционна погача от кулинарна-изложба конкурс в Перник

Народно читалище “Иво Войвода-1928” в брезнишкото село Долна Секирна е удостоено с индивидуална награда от кулинарната-изложба конкурс “Традиционни ястия, напитки и реквизит в българската кухня”, предаде репортер на Zapadno.com.

Кулинарният конкурс се състоя в сладкарницата в Общинския младежки дом в град Перник. Там бяха изложени традиционни обредни ястия, с които се представиха 17 читалища от област Перник и едно пернишко училище. Сред участниците бяха читалищата в брезнишките села Сопица и Долна Секирна. Жури с председател Милена Любенова от Института за етнология и фолклористика с етнографски музей при БАН и членове редакторът и водещ на фолклорното предаване “По граовски” по канал “Струма” Марияна Маринова и преподавателят в професионалната гимназия по облекло и туризъм инженер Виолина Любенова.

Читалището на село Долна Секирна е наградено с награда за традиционно ястие. Наградата е за приготвена погача, която присъстваше на трапезата от Долна Секирна, поясни за Zapadno.com секретарят на читалището Милена Иванова.

Снимка: Милена Иванова

Виж също...

Loading...