Читалището на село Сопица с две награди от кулинарна-изложба конкурс – за най-малък участник и за традиционно ястие – СНИМКИ

Народно читалище “Светлина-1932” в брезнишкото село Сопица спечели индивидуални награди от
кулинарната-изложба конкурс “Традиционни ястия, напитки и реквизит в българската кухня”, предаде репортер на Zapadno.com.

Събитието се проведе в сладкарницата в Общинския младежки дом в град Перник. На маси бяха изложени традиционни обредни ястия, с които се представиха 17 читалища от област Перник и едно пернишко училище. Сред участниците бяха читалищата в брезнишките села Сопица и Долна Секирна. Жури с председател Милена Любенова от Института за етнология и фолклористика с етнографски музей при БАН и членове редакторът и водещ на фолклорното предаване “По граовски” по канал “Струма” Марияна Маринова и преподавателят в професионалната гимназия по облекло и туризъм инженер Виолина Любенова.

След обсъждане на читалището в село Сопица са присъдени две индивидуални награди. Едната е за най-малък участник в конкурса – 4-годишната Даная, а другата е за традиционно ястие – баница и погача, поясни за Zapadno.com секретарят на читалището Кристиян Ивайлов.

Организатор на конкурса е пернишкото народно читалище “Съзнание-1922” в партньорство с Регионален експертно-консултантски и информационен център „Читалища”-Перник и Общински младежки дом-Перник.

Разгледайте снимки от награждаването на читалището в Сопица и част от трапезата им:Снимки: Кристиян Ивайлов

Виж също...

Loading...